Francouzský toast s banánem


Doba přípravy: 20 minut

V misce si smícháme vejce s mlékem a na pánvi rozehřejeme olej. Do této vaječné směsi namočíme toastové chleby a na rozpáleném oleji je osmažíme z obou stran dozlatova. Po usmažení je necháme odkapat na papírové utěrce. Mezitím si smícháme zakysanou smetanu s troškou cukru a otevřeme Salko karamel. Osmažený toast pokapeme zkaramelizovaným Salkem, přidáme oslazenou zakysanou smetanu, poklademe banány pokrájenými na kolečka a vše posypeme nasekanými oříšky. Ihned podáváme.

Poznámka: Salko karamel je již zkaramelizované zahuštěné slazené mléko a nemusíme jej tedy vařit. Stačí otevřít plechovku a máme bez práce sametový a lahodný karamel.

3 ks vejce
4 lžíce mléko
8 až 10 plátek toastový chleba
  olej na smažení
150 ml zakysaná smetana
  cukr (podle chuti)
1 plechovka Salko karamel
2 ks zralý banán
1 hrst nesolené oříšky (např. kešu nebo arašídy)