
Doba přípravy: 160 minut
Kuře očistíme a omyjeme. Z olivového oleje, sojové omáčky, medu, nastrouhaného zázvoru, prolisovaného česneku, pikantní omáčky a soli si připravíme marinádu. Touto marinádou potřeme kuře zevnitř i zvenčí a dáme do ledničky asi na 2 hodiny odležet. Do pekáče poklademe pokrájenou cibuli, kousky másla, oloupané a nakrájené mandarinky a zalijeme trochou vody. Navrch položíme marinované kuře a dáme péci do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia. V průběhu pečení kuře otáčíme, podléváme mandarinkovým výpekem (případně i další vodou) a necháme upéct dozlatova – bude to trvat přibližně 1 a 1/2 hodiny. Hotové kuře na mandarinkách podáváme s dušenou rýží nebo vařenými brambory.
| 1 ks | celé kuře |
| 4 lžíce | olivový olej |
| 2 lžíce | sojová omáčka |
| 2 lžíce | med |
| asi 3 cm | čerstvý zázvor |
| 4 stroužek | česnek |
| 2 lžíce | sladkokyselá pikantní omáčka |
| 1 lžíce | sůl |
| 2 ks | cibule |
| 100 g | máslo |
| 10 ks | mandarinka |
| 1/2 l | voda |
