Batátové hranolky


Doba přípravy: 50 minut

Batáty oloupeme, omyjeme a pokrájíme na proužky. Plech vyložíme pečicím papírem, batátové kousky na něj navrstvíme a překapeme olivovým olejem. Osolíme, posypeme červenou paprikou a promícháme, aby olej i koření byly ze všech stran. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 180° Celsia a pečeme asi 30 až 40 minut dozlatova (je-li potřeba, v průběhu pečení můžeme i obrátit). Dozlatova opečené batátové hranolky podáváme k rybě, zelenině, k pečenému masu, nebo třeba i samotné s domácím kečupem.

Poznámka: Batáty jsou nejen opravdovou pochoutkou, nýbrž také velmi ceněné pro svou nutriční hodnotu.Více se o nich dočtete ZDE

3 ks batáty (sladké oranžové brambory)
3 lžíce olivový olej
  sůl
  sladká paprika