Doba přípravy: 20 minut
Brambory oloupeme a pokrájíme na kousky. Maso omyjeme a také pokrájíme. Na pánvi rozehřejeme olej a nejprve na něm zprudka osmahneme vepřové maso a po chvíli i pokrájené brambory. Přidáme pokrájenou slaninu, na kolečka nakrájenou cibuli a tmavé žampiony a za stálého míchání stále smažíme ze všech stran. Po zhruba 10 minutách (neustále přitom mícháme a obracíme) zalijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a dusíme do změknutí masa i brambor. Poté odklopíme, naposledy osmahneme a sundáme z ohně. Ochutíme solí, mletým pepřem a sojovou omáčkou. Ozdobíme posekanou zelenou petrželkou a ihned podáváme.
4 ks | brambor |
300 g | vepřové maso (nejlépe panenka) |
4 lžíce | olej |
200 g | slanina |
1 ks | cibule |
asi 10 ks | malý tmavý žampion |
1/2 l | masový vývar |
sůl | |
pepř mletý | |
trochu | sojová omáčka |
čerstvá zelená petrželka na ozdobu |