Bramborový quiche


Doba přípravy: minut

Nejprve si očistíme brambory a nakrájíme na opravdu tenké plátky. Vhodíme do mísy, osolíme, opepříme a zasypeme parmazánem. Promícháme. Do vyšší koláčové formy či zapékací misky poté vyskládáme brambory tak, aby bylo celé dno důkladně zakryto. Poté vytvoříme rovněž pevný okraj. Vložíme asi na 15 minut do trouby vyhřáté na 200°C. Mezitím si nachystáme náplň. V míse rozšleháme vejce společně s mlékem. Přihodíme rajčata, cibulku, slaninu i sýr. Nakonec osolíme, opepříme, popřípadě dochutíme libovolným kořením (například sušeným česnekem). Vlijeme na zapečenou bramborovou krustu, povrch poklademe rukolou či špenátem a vložíme zpět do trouby na cca 30 minut, dokud quiche nezezlátne a celý se nezpevní.

4 ks větší brambory
1 lžička sůl
1 lžička mletý pepř
hrst  strouhaný parmazán či jiný tvrdý sýr