Doba přípravy: 50 minut
Nejprve očistíme a omyjeme dýni a nakrájíme ji na malé kostky. Ty dáme spolu s trochou vody do hrnce a vaříme zhruba 15 až 20 minut doměkka. Poté vodu slijeme a dýni rozmixujeme. Po vychladnutí k rozmixované dýni přilijeme mléko, přisypeme moučkový cukr a hladkou mouku s práškem do pečiva. Přidáme i olej, žloutky a špetku soli. Vše promícháme do hladkého těsto. Na závěr vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Z takto připraveného těsta nabíráme vždy naběračkou malou část a na oleji na pánvičce smažíme lívanečky. Dozlatova opečené lívanečky posypeme moučkovým či krupicovým cukrem smíchaným s mletou skořicí a ihned podáváme.
200 g | máslová žlutá dýně |
1 dl | mléko |
4 lžíce | moučkový cukr |
100 g | hladká mouka |
1 ks | prášek do pečiva |
2 lžíce | olej |
4 ks | vejce (bílky a žloutky zvlášť) |
špetka | sůl |