Čokoládové muffiny s černým pivem


Doba přípravy: minut

Smícháme společně mouku, kakao a sůl. Čokoládu nalámeme na menší kusy a společně s máslem necháme rozpustit buď v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni. V míse začneme šlehat vejce s cukrem, dokud směs nezesvětlá a nenabyde na objemu. Poté postupně zašleháváme rozpuštěnou čokoládu a důkladně promícháme. Následně přidáme po částech také směs mouky, kakaa a soli. Nakonec za stálého míchání pomalu přilijeme pivo a vše ještě chvíli promícháváme, dokud nám nevznikne hladké řidší těsto. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky a do každého nalijeme těsto přibližně do ¾. Vložíme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme asi 20 minut, dokud se při zapíchnutí špejle nebo párátka na ně těsto nelepí.

Poznámka: Vyzkoušejte tyto muffiny například v kombinaci s máslovým krémem ze slaného karamelu – náš recept na něj najdete ZDE

1 hrnek hladká mouka
4 lžíce kakao
1/4 lžičky sůl
200 g hořká čokoláda
6 lžic máslo
1 hrnek cukr krystal
4 ks vejce
1 hrnek černé pivo