Doba přípravy: 60 minut
Hovězí maso omyjeme a dáme vařit společně s vodou do papiňáku. Uvaříme doměkka, slijeme (a uschováme) vývar a maso nakrájíme na kostky. Na oleji si poté osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme oloupanou a na silnější kolečka pokrájenou mrkev. Necháme trochu opéct. Poté přidáme cukr a vývar z masa, v němž budeme mrkev dusit. Přihodíme nové koření s bobkovým listem a dusíme, dokud není mrkev téměř měkká. Zahustíme rajčatovým protlakem, přidáme pokrájené vařené hovězí maso a promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme s vařenými brambory.
1 kg | hovězího masa (nejlépe kližka na guláš) |
1 l | voda |
4 lžíce | olivový olej |
3 ks | cibule |
1 kg | mrkev |
1 lžíce | cukr |
5 kulička | nové koření |
3 ks | bobkový list |
1 ks | rajčatový protlak |