Doba přípravy: 60 minut
Filé pokapeme citronem a necháme asi 15 minut odležet. Mezitím si na olivovém oleji osmahneme na kostičky pokrájenou cibuli a po chvíli i pokrájený česnek. Přidáme oloupaná rajčata a stáhneme z ohně. Vmícháme nasekané čerstvé bylinky a ochutíme solí a cukrem. Filé vložíme do zapékací mísy a zalijeme připravenou omáčkou. Vložíme do předehřáté trouby na asi 180 stupňů Celsia a pečeme přibližně 30 minut. Jako přílohu podáváme vařené brambory.
400 g | filé z tresky |
2 lžíce | citronová šťáva |
4 stroužek | česnek |
2 lžíce | olivový olej |
1 ks | středně velká cibule |
1 plechovka | konzervovaná loupaná rajčata |
1 lžíce | sekané bylinky (např. petrželka, bazalka či tymián) |
sůl | |
trochu | cukr |