Doba přípravy: 60 minut
Do mletého masa vmícháme měkký tvaroh, nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr a nadrobno nasekanou cibuli. Směs ochutíme rozetřeným česnekem, nasekanou chilli papričkou a kořením na mletá masa s trochou soli. Vše důkladně promícháme. Ze směsi vytvarujeme jeden až dva válečky sekané, které položíme do pekáčku s trochou vody. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 až 220°C a pečeme zhruba 45 minut. (V případě potřeby při pečení ještě podlijeme vodou.) Dozlatova upečenou sekanou podáváme nejlépe s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.
1 kg | mleté maso (nejlépe směs hovězího a vepřového) |
250 g | měkký tvaroh |
150 g | tvrdý sýr (např. eidam 45%) |
1 ks | cibule |
4 stroužek | česnek |
1 ks | čerstvá chilli paprička |
1 lžíce | koření na mleté maso |
sůl |