Doba přípravy: 30 minut
Cuketu oloupeme a nastrouháme ji na hrubo. Cuketu osolíme a necháme ji čtvrt hodiny stát, aby pustila šťávu. Poté šťávu slijeme, cuketu trochu vymačkáme (abychom zcela odstranili vodu), směs zaprášíme hladkou moukou a strouhankou, lehce osolíme a podle chuti opepříme. Vše promícháme spolu s vejci a prolisovaným česnekem. Na rozpálenou pánev tvarujeme tenké placičky, které opékáme po obou stranách na trošce oleje dozlatova. Cuketové placičky podáváme samotné nebo například s vařenými brambory.
1 ks | cuketa (o hmotnosti cca 1/2 kg) |
5 lžíce | hladká mouka |
4 lžíce | strouhanka |
sůl | |
pepř | |
2 ks | vejce |
3 stroužek | česnek |
olej na smažení |