
Doba přípravy: 15 minut
Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Dáme je do salátové mísy, kam přidáme i oloupanou a na kousky či plátky pokrájenou cibuli. Zálivku si připravíme smícháním vody, olivového oleje, octa a cukru. Dochutíme ji solí a pepřem a přelijeme přes rajčata s cibulí. Vše lehce promícháme, podle chuti přesypeme posekanou pažitkou a dáme vychladit do ledničky. Hotový rajčatový salát podáváme samotný nebo jako přílohu k masu.
| asi 1/2 kg | zralá pevná rajčata |
| 1 ks | cibule |
| 5 lžíce | voda |
| 1 lžíce | olivový olej |
| 2 lžíce | ocet |
| 1 lžíce | cukr |
| sůl | |
| pepř mletý | |
| čerstvá pažitka (nemusí být) |
