Doba přípravy: minut
Rozdrcené ovesné vločky s kukuřičnou moukou dáme do misky. Přidáme kypřicí prášek do pečiva (popř. jedlou sodu) a tuňáka (včetně oleje či vlastní šťávy). Přilijeme trošku vody a mícháme, aby nám vznikla tuhá směs. Z ní vyválíme asi 1 cm vysokou placku a vykrajujeme z ní různé tvary sušenek – například kosti. Sušenky dáme na pekáč vyložený pečicím papírem a necháme chvíli odpočinout. Poté je pečeme v troubě předehřáté na 200°C zhruba 20 minut dozlatova. Necháme vychladnout a podáváme pejskovi.
1 hrnek | rozdrcené ovesné vločky |
1 hrnek | kukuřičná mouka |
1/4 lžičky | kypřicí prášek do pečiva nebo jedlá soda |
1 plechovka | tuňák v oleji nebo ve vlastní šťávě |
1/3 až 1/2 hrnku | voda |