Doba přípravy: 35 minut
Všechny ingredience smícháme dohromady (čokoládu s rybízem přidáme až na závěr) a vytvoříme tak hladké těsto. To nalijeme do košíčků či formiček na muffiny (nedoléváme plné, ale asi do dvou třetin). Muffiny vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme je zhruba 15 až 20 minut. Podáváme ke kávě nebo čaji.
Poznámka: Muffin (čteme mafin) je druh malého pečiva, který tvarově připomíná dortík. Není však tak sladký a většinou nemívá polevu. Muffiny se pečou v tzv. muffinových formičkách či pohárcích, které mohou být kovové či silikonové, jsou pravidelně přehýbané a dávají muffinu jeho správný tvar. Existuje mnoho variant a příchutí muffinů např. borůvkové, čokoládové, malinové, skořicové, banánové, mandlové, citronové, oříškové, jahodové, ale i dýňové, mrkvové, okurkové apod. Muffiny se často jedí k snídani, lze je ale podávat také ke svačině nebo k jiným příležitostem.
120 g | cukr |
1 ks | vejce |
60 g | změklé máslo |
120 ml | mléko |
180 g | hladká mouka |
1 lžička | kypřící prášek do pečiva |
1 lžička | jedlá soda |
špetka | sůl |
100 g | rozpuštěná čokoláda |
130 g | červený rybíz |