Doba přípravy: 50 minut
Vepřové kotlety lehce naklepeme, trošku osolíme a opepříme. V předvečer grilování si je naložíme do marinády. Tu uděláme následovně: Bílé víno promícháme s medem, sojovou omáčkou a olivovým olejem. Přidáme hořčici, prolisovaný česnek a nasekanou zelenou petrželku (či jiné zelené bylinky). V této marinádě necháme kotlety odležet do druhého dne. Druhý den si nejprve připravíme hranolky: Pečlivě omyté brambory (loupat je nemusíme) nakrájíme na hranolky silné asi 1 cm. Rozložíme je na grilovací misku z alobalu (s otvory), osolíme a překapeme olivovým olejem. Nyní si na gril vyskládáme naložené maso a grilujeme ho z obou stran dozlatova (z každé strany 8 až 10 minut – podle síly plátku). Na závěr či v průběhu grilování masa si na gril položíme i misku s hranolkami a ty grilujeme po dobu asi 15 minut – v průběhu času je otočíme/nadhodíme. Opečené kotletky podáváme s hotovými hranolkami a čerstvou zeleninou.
4 ks | vepřová kotleta |
sůl | |
pepř mletý | |
1 dl | bílé víno |
1 lžíce | tekutý med |
1 lžíce | sojová omáčka |
6 lžíce | olivový olej |
1 lžíce | hořčice |
3 stroužek | česnek |
1 lžíce | nasekaná petrželka (popř. pažitka, jarní cibulka) |