Marinovaná a pečená vepřová žebírka


Doba přípravy: 70 minut

Vepřová žebírka omyjeme, osušíme, osolíme a vložíme do větší mísy na marinování. Na marinádu použijeme rajský protlak, olivový olej, prolisovaný česnek a med. Vše pořádně promícháme a přikořeníme tabascem. Vepřová žebírka potřeme marinádou z obou stran a necháme dvě hodiny v lednici marinovat. Poté žebírka vyjmeme a vložíme do vhodného pekáčku a necháme je ještě 20 minut proležet při pokojové teplotě. Pekáček zakryjeme alobalem nebo víkem a pečeme 45 minut na 200°C. V půlce pečení žebírka obrátíme a zakryté dopékáme na stejnou teplotu přibližně půl hodiny. Podáváme s pečenými brambory.

Poznámka: Recept na naše pikantní pečené brambory naleznete ZDE

1 kg vepřová žebírka (nejlepší jsou uzená)
150 g rajský protlak
2 lžíce olivový olej
2 lžíce med
4 stroužek česnek
  sůl
 pár kapek tabasco