Pizza z květákového těsta


Doba přípravy: 45 minut

Troubu předehřejeme na 170° Celsia. Na plech rozprostřeme pečicí papír a potřeme jej slabou vrstvou tuku. Květák očistíme, krátce povaříme a poté nastrouháme najemno. Všechny základní ingredience na těsto smícháme a dobře zpracujeme. Z těsta vytvoříme základ na pizzu o výšce asi 1/2 cm a dáme péct do trouby na 25 minut. Na předpečený základ pizzy pak poklademe šunku, pokrájená rajčata, žampiony a mozzarellu. Ochutíme kořením a vložíme zpět do trouby na posledních 10 minut. Po vytažení z trouby přesypeme čerstvou rukolou a pokapeme olivovým olejem. Ihned podáváme.

150 g květák
1 ks bílek
50 g mleté mandle
40 g pohanková/ celozrnná mouka
špetka  jedlá soda/ kypřicí prášek
  sůl a mletý pepř

Náplň

100 g šunka
3 ks rajčata
4 ks žampiony
1 balíček mozarella
  koření na pizzu (tymián...)
1 hrst rukola
  olivový olej