
Doba přípravy: 45 minut
Troubu předehřejeme na 170° Celsia. Na plech rozprostřeme pečicí papír a potřeme jej slabou vrstvou tuku. Květák očistíme, krátce povaříme a poté nastrouháme najemno. Všechny základní ingredience na těsto smícháme a dobře zpracujeme. Z těsta vytvoříme základ na pizzu o výšce asi 1/2 cm a dáme péct do trouby na 25 minut. Na předpečený základ pizzy pak poklademe šunku, pokrájená rajčata, žampiony a mozzarellu. Ochutíme kořením a vložíme zpět do trouby na posledních 10 minut. Po vytažení z trouby přesypeme čerstvou rukolou a pokapeme olivovým olejem. Ihned podáváme.
| 150 g | květák |
| 1 ks | bílek |
| 50 g | mleté mandle |
| 40 g | pohanková/ celozrnná mouka |
| špetka | jedlá soda/ kypřicí prášek |
| sůl a mletý pepř |
Náplň
| 100 g | šunka |
| 3 ks | rajčata |
| 4 ks | žampiony |
| 1 balíček | mozarella |
| koření na pizzu (tymián...) | |
| 1 hrst | rukola |
| olivový olej |
