Doba přípravy: 20 minut
Korpus rozdrobíme do větší misky na jemnější drobečky. Libovolný krém přidáme ke korpusu a promícháme. Vznikne nám hmota, která dobře drží u sebe a je možno z ní tvarovat kuličky. Pokud se hmota příliš drobí, přidáme krém, pokud je naopak moc řídká, přidáme suchý korpus. Tvarujeme kuličky přibližně o velikosti golfového míčku. Ty poté napícháme na tyčky nebo dřívka. Čokoládu si společně s tukem rozpustíme. Kuličky namáčíme v rozpuštěné čokoládě a zdobíme libovolnými posypkami. Hotová dortová lízátka necháváme uschnout například ve vysoké sklenici nebo je zapícháme do pěnové květinářské hmoty.
200 g | dortový korpus (jakýkoliv máte rádi) |
150 g | krém (čokoládový, vanilkový, z krémového sýra) |
200 g | čokoláda |
1 lžíce | tuk |
barevné zdobení, perličky, kokos, drcené lentilky, oříšky... | |
tyčky na lízátka nebo dřívka od nanuků |