Domácí müsli tyčinky


Doba přípravy: 50 minut

Menší pekáček či zapékací misku (o rozměru zhruba 20×25 cm) vymažeme máslem, nasypeme na něj vločky se semínky a oříšky. Pekáček dáme do trouby předehřáté na 160 °Celsia, kde pečeme asi 10 minut (vločky, semínka a oříšky začnou křupat). Na pánvičce si mezitím rozehřejeme máslo (150 g), přidáme k němu med a po troškách přisypáváme třtinový cukr. Takto provaříme asi 3 minuty. (Stále přitom mícháme, jelikož cukr i med by se mohly snadno připálit!) Ke vzniklé karamelové hmotě nasypeme opražené vločky se semínky a oříšky. Přidáme i sušené ovoce, větší kousky pokrájíme, a poprášíme mletou skořicí. Vše řádně promícháme a vrátíme do pekáčku či zapékací misky vyložené pečicím papírem. Upěchujeme do vrstvy zhruba 2 cm a dáme opět do trouby. Pečeme přibližně 20 minut (okraje budou zlaté), poté vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Po vychladnutí nařežeme nožem na tyčinky a máme zdravou a chutnou svačinku!

  máslo (na vymazání pekáčku)
300 g ovesné vločky (nebo pšeničné, ječné či špaldové)
100 g semínka (sezamová či slunečnicová)
50 g nasekané vlašské ořechy
150 g máslo
5 lžíce tekutý med
100 g třtinový cukr
100 g sušené ovoce (brusinky, rozinky, mago, papája,...)
1 lžička mletá skořice