Hovězí guláš s kávovinou


Doba přípravy: 60 minut


Hovězí maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli se slaninou, po chvíli přidáme nasekaný česnek a na kousky pokrájenou papriku a rajčata. Asi po 10 minutách dušení přidáme pokrájené hovězí maso. To také chvíli osmahneme a nakonec zalijeme hovězím vývarem (nebo vodou) a výluhem z kávoviny (kávovinu předtím přelijeme 3 dl horké vody, necháme 3 minuty odstát a poté zcedíme). Guláš na závěr dochutíme rajským protlakem, solí a pepřem a pomalu jej dusíme doměkka. Hotový guláš podáváme s knedlíkem nebo čerstvým chlebem.

Autorka receptu: Tereza Mrowiecová, Karviná

500 g hovězí maso
3 lžíce olej
3 ks cibule
100 g slanina
3 stroužek česnek
2 ks zelená paprika
2 ks rajče
2 lžička sladká mletá paprika
1/2 l hovězí vývar
2 lžíce bezkofeinová směs (např. Caro nebo Kávovina)
2 lžíce rajský protlak
  sůl
  pepř mletý