Nepečené veganské brownies


Doba přípravy: minut

Datle zkontrolujeme, zda-li skutečně neobsahují žádnou pecku, mohla by znehodnotit chuť výsledného dezertu. Vhodíme je do mixéru a přidáme ořechy. Lehce promixujeme, aby se směs zjemnila. Poté přidáme i kakao, vanilkový extrakt (nebo semínka z lusku), olej a sůl. Vše důkladně umixujeme do hmoty, která drží u sebe. Vsypeme do menší formy s vyšším okrajem, kterou jsme před tím vymazali trochou kokosového oleje a vyložili pečicím papírem. Směs důkladně umačkáme a utlačíme na dno. K uhlazení povrchu můžeme využít zadní zaoblenou část lžíce. Připravíme si polevu. V mističce jednoduše smícháme rozehřátý kokosový olej společně s ostatními ingrediencemi. Vznikne nám poleva podobná rozpuštěné čokoládě. Tuto směs vylijeme na korpus a rovnoměrně rozetřeme. Hotové brownies dáme chladit na několik hodin a poté krájíme na kostičky nahřátým nožem.

2 hrnky sušené vypeckované datle
1 a 1/2 hrnku vlašské ořechy
3 lžíce kakao
1 lžička vanilkový extrakt (popř. dřeň z jednoho vanilkového lusku)
1 lžíce kokosový olej
1/2 lžičky sůl