Salát z červené řepy s křenem


Doba přípravy: 15 minut

400 g červené řepy, 1 jablko, 1 malá cibule, 50 g křenu, sůl, 2 lžičky cukru, kmín, 100 ml olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, zelená petrželka nebo kopr

Červenou řepu omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubé nudličky (doporučujeme vzít si rukavice). Řepu dáme do misky a přidáme k ní nastrouhané jablko, drobně pokrájenou cibulku a jemně nastrouhaný křen. Osolíme, ocukrujeme a přidáme trochu kmínu. Olej s citronovou šťávou promícháme a nalijeme přes salát. Jemně promícháme, přidáme trochu nasekané petrželky či kopru a můžeme servírovat.

400 g červená řepa
1 ks jablko
1 ks malá cibule
50 g křen
  sůl
2 lžička cukr
  kmín
100 ml olivový olej
1 lžíce citronová šťáva
  zelená petrželka nebo kopr