Doba přípravy: 50 minut
Rohlík rozdrobíme do mléka a necháme nasáknout. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na 1 lžíci sádla. Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme do něj syrová vejce, mléko s rohlíkem, trochu podrceného kmínu a opečenou cibuli. Masovou hmotu zahustíme strouhankou a dobře (nejlépe ručně) promícháme. Formu na sekanou vymažeme zbytkem sádla, rozložíme do ní vrstvu masové hmoty, naklademe na ni celá uvařená a oloupaná vejce a zakryjeme zbytkem masové hmoty. Povrch překryjeme alobalem a pečeme při 180 stupních Celsia zhruba 30 minut. Poté alobal odstraníme a pečeme dalších asi 20 minut, aby se udělala zlatavá kůrčička. Hotovou sekanou vyklopíme z formy a podáváme ji například s vařenými brambory.
1 ks | rohlík |
1 hrnek | mléko |
2 ks | středně velká cibule |
2 lžíce | sádlo |
400 g | mleté maso (nejlepší je směs hovězího a vepřového) |
sůl | |
pepř mletý | |
3 ks | syrová vejce |
drcený kmín | |
1 hrnek | strouhanka |
3 ks | natvrdo uvařené vejce |