
Doba přípravy: 45 minut
Zelené fazolové lusky a mrkvičky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Steaky z lososa očistíme, osušíme, zakapeme olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Na oleji osmahneme nejprve cibuli, pak přidáme fazolové lusky s mrkvičkou a vše krátce orestujeme. Potom směs zalijeme vínem. Jakmile se víno odpaří, přilijeme zeleninový vývar a zeleninu podusíme doměkka. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a uchováme v teple. Na oleji z obou stran si opečeme steaky z lososa a hotové je ihned servírujeme na talíře. Na závěr posypeme nasekaným koprem a podáváme s teplými fazolkami a mrkvičkou. Jako přílohu doporučujeme čerstvý domácí chléb.
Poznámka: Recept na čerstvý domácí chléb přinášíme ZDE
| 2 kousek | losos |
| 1 ks | cibule |
| 250 g | čerstvé fazolové lusky (případně mražené) |
| 150 g | čerstvé malé mrkvičky (případně mražené) |
| trochu | olivový olej |
| 3 lžíce | bílé víno |
| 2 dl | zeleninový vývar |
| trochu | zakysaná smetana |
| sůl | |
| mletý bílý pepř | |
| citronová šťáva | |
| čerstvý kopr |
