Langoše s uzeným masem


Doba přípravy: 60 minut

Nejprve si necháme ve vlažném mléce vzejít kvásek. Když máme kvásek hotový, smícháme ho ve větší misce s moukou, vejci, solí a cukrem. Vše zamícháme a necháme těsto kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na menší bochánky a v ruce z bochánků tvoříme placky o průměru zhruba 15 cm. Vytvořené placky smažíme ve vyšší vrstvě oleje. V průběhu smažení si vedle na pánvičce nasucho osmahneme dozlatova na malé kousky pokrájené uzené maso. Usmažené langoše potřeme prolisovaným česnekem a posypeme strouhaným sýrem a osmahnutým uzeným. Podle možností ozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou a ihned podáváme.

4 dl mléko
1 kostka droždí
500 g hladká mouka
2 ks vejce
1 lžička sůl
1 lžička cukr