Doba přípravy: 40 minut
Křen oloupeme a nastrouháme najemno. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Uzené maso rovněž nakrájíme na kostičky a dáme spolu s nastrouhaným křenem a nakrájenými brambory do vody. Přivedeme k varu a vaříme zhruba 25 minut. Mezitím si na pánvičce na másle osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli s česnekem (ten dáme až nakonec) a přidáme je také do polévky. Vše uvaříme doměkka. Poté polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přilijeme smetanu a ochutíme solí a mletým pepřem. Nalijeme na talíře a poklademe rozkrájenými uvařenými vejci. Podáváme s čerstvým pečivem.
200 g | čerstvý křen |
3 ks | brambor |
200 g | uzené maso |
1 a 1/2 l | voda |
60 g | máslo |
2 ks | cibule |
3 stroužek | česnek |
200 ml | smetana ke šlehání |
sůl | |
pepř mletý | |
4 ks | natvrdo vařená vejce |