
Doba přípravy: 40 minut
Křen oloupeme a nastrouháme najemno. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Uzené maso rovněž nakrájíme na kostičky a dáme spolu s nastrouhaným křenem a nakrájenými brambory do vody. Přivedeme k varu a vaříme zhruba 25 minut. Mezitím si na pánvičce na másle osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli s česnekem (ten dáme až nakonec) a přidáme je také do polévky. Vše uvaříme doměkka. Poté polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přilijeme smetanu a ochutíme solí a mletým pepřem. Nalijeme na talíře a poklademe rozkrájenými uvařenými vejci. Podáváme s čerstvým pečivem.
| 200 g | čerstvý křen |
| 3 ks | brambor |
| 200 g | uzené maso |
| 1 a 1/2 l | voda |
| 60 g | máslo |
| 2 ks | cibule |
| 3 stroužek | česnek |
| 200 ml | smetana ke šlehání |
| sůl | |
| pepř mletý | |
| 4 ks | natvrdo vařená vejce |
