Doba přípravy: 20 minut
Nejprve si na olivovém oleji v hrnci osmahneme pokrájenou cibuli a po chvíli k ní přidáme i nasekaný česnek. Necháme asi minutu opéct (ne déle, aby česnek nezhořknul). Poté přihodíme rajčata z plechovky (včetně šťávy) a zalijeme zeleninovým vývarem. Přidáme bobkový list s novým kořením (nejlépe v malém sáčku nebo ve „vajíčku“ na čaj) a necháme projít varem po dobu asi 8 minut. Poté koření vyndáme a rajčata rozmixujeme dohladka. Na závěr přidáme rajčatový protlak s cukrem, podle chuti osolíme a opepříme. Přihodíme uvařené těstoviny a ozdobíme bazalkou. Rajčatovou polévku ihned podáváme.
2 plechovka | loupaná rajčata |
4 lžíce | olivový olej |
1 ks | cibule |
4 stroužek | česnek |
1 l | zeleninový vývar (může být i z kostky) nebo voda |
2 ks | bobkový list |
3 kulička | nové koření |
1 ks | větší rajčatový protlak |
1 lžička | cukr |
sůl | |
pepř | |
vařené těstoviny | |
bazalka (čerstvá nebo sušená) |