Rychlá rajčatová polévka s těstovinami


Doba přípravy: 20 minut

Nejprve si na olivovém oleji v hrnci osmahneme pokrájenou cibuli a po chvíli k ní přidáme i nasekaný česnek. Necháme asi minutu opéct (ne déle, aby česnek nezhořknul). Poté přihodíme rajčata z plechovky (včetně šťávy) a zalijeme zeleninovým vývarem. Přidáme bobkový list s novým kořením (nejlépe v malém sáčku nebo ve „vajíčku“ na čaj) a necháme projít varem po dobu asi 8 minut. Poté koření vyndáme a rajčata rozmixujeme dohladka. Na závěr přidáme rajčatový protlak s cukrem, podle chuti osolíme a opepříme. Přihodíme uvařené těstoviny a ozdobíme bazalkou. Rajčatovou polévku ihned podáváme.

2 plechovka loupaná rajčata
4 lžíce olivový olej
1 ks cibule
4 stroužek česnek
1 l zeleninový vývar (může být i z kostky) nebo voda
2 ks bobkový list
3 kulička nové koření
1 ks větší rajčatový protlak
1 lžička cukr
  sůl
  pepř
  vařené těstoviny
  bazalka (čerstvá nebo sušená)