Karbanátky z červené řepy


Doba přípravy: 60 minut

Vařenou řepu nastrouháme. V mixéru si rozmixujeme ovesné vločky s lněným semínkem a vmícháme do řepy. Přidáme prolisovaný česnek a najemno nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme a vmícháme i nasekanou čerstvou petrželku. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě rozehřáté na 180 stupňů zhruba 40 minut. Dozlatova opečené karbanátky podáváme buď samostatně, nebo například k masu či rybě.

2 ks větší vařená řepa
1 hrnek ovesné vločky
1/2 hrnku lněné semínko (nejlépe zlaté)
4 stroužky česnek
1 ks menší cibule
  sůl
  pepř
  zelená petrželka
  olivový olej