
Doba přípravy: minut
Papričky jalapeňos omyjeme a odkrojíme jim konec se stopkou. Pomocí konce malé, čajové lžičky vydlabeme semínka. Na tuto práci si raději vezměte rukavice, mohly by vás pálit ruce. Čedar nastrouhejte na jemném struhadle a přidejte pepř, sůl a nadrobno nasekaný koriandr. Směsí plňte papričky japaleňpos, které poté obalíme v klasickém trojobalu a osmažíme na oleji. Pokud máte doma kukuřičnou strouhanku použijte ji. K papričkám se hodí víc než klasická. Podávejte například s mexickou salsou. Recept na ni najdete ZDE.
| 12 ks | papričky jalapeňos |
| 150 g | čedar nebo jiný tvrdý sýr |
| sůl | |
| pepř | |
| 1 hrst | čerstvý koriandr |
| vejce | |
| mouka | |
| strouhanka (nejlépe kukuřičná) | |
| olej na smažení |
