Doba přípravy: 30 minut
Pstruhy vykucháme, očistíme a vykostíme. Zakapeme citronovou šťávou, osolíme a okmínujeme. Na větší pánvi rozpustíme máslo, přidáme olivový olej a zprudka pstruhy opečeme po obou stranách. (Že je pstruh hotový, poznáme tak, že maso jde snadno oddělit vidličkou.) Vyndáme na talíře a přelijeme omáčkou pesto. Ozdobíme rajčátkem, kouskem citronu a zelenou petrželkou. Podáváme s čerstvým pečivem nebo vařenými brambory.
Poznámka: Bazalkové pesto si můžeme vyrobit doma sami – rozsekáním čerstvé bazalky, piniových či slunečnicových oříšků, česneku, soli a olivového oleje i doma – recept přinášíme ZDE
2 ks | pstruh |
1 ks | šťáva z citronu |
sůl | |
kmín | |
máslo | |
olivový olej | |
6 lžíce | bazalková omáčka pesto |
2 ks | rajče |
zelená petrželka na ozdobu | |
citron na ozdobu |