Smažený kapr s jogurtem a mandlemi


Doba přípravy: 40 minut

Očištěné podkovy z kapra osolíme, okmínujeme a potřeme bílým jogurtem. Poté vložíme na hodinu do ledničky. Po vyndání je (i s jogurtovou košilkou) obalíme v klasickém trojobalu – hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Na hlubší pánvi si mezitím rozehřejeme olej a obalené kusy kapra na něm osmahneme z obou stran dozlatova. Na druhé pánvičce si na másle mírně osmahneme mandlové plátky. Smaženého kapra naservírujeme na talíře, kde ho přesypeme opečenými mandlovými lupínky. Podáváme s plátky citronu a zelenou petrželkou. Jako přílohu volíme brambory nebo bramborový salát.

1 ks očištěný kapr
  sůl
  drcený kmín
1 kelímek smetanový jogurt
  hladká mouka
2 ks vejce
  strouhanka
  olej na smažení
50 g máslo
150 g mandlové plátky
  zelená petrželka na ozdobu