Doba přípravy: 40 minut
Očištěné podkovy z kapra osolíme, okmínujeme a potřeme bílým jogurtem. Poté vložíme na hodinu do ledničky. Po vyndání je (i s jogurtovou košilkou) obalíme v klasickém trojobalu – hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Na hlubší pánvi si mezitím rozehřejeme olej a obalené kusy kapra na něm osmahneme z obou stran dozlatova. Na druhé pánvičce si na másle mírně osmahneme mandlové plátky. Smaženého kapra naservírujeme na talíře, kde ho přesypeme opečenými mandlovými lupínky. Podáváme s plátky citronu a zelenou petrželkou. Jako přílohu volíme brambory nebo bramborový salát.
1 ks | očištěný kapr |
sůl | |
drcený kmín | |
1 kelímek | smetanový jogurt |
hladká mouka | |
2 ks | vejce |
strouhanka | |
olej na smažení | |
50 g | máslo |
150 g | mandlové plátky |
zelená petrželka na ozdobu |