Doba přípravy: 60 minut
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, poté ji na olivovém oleji v hrnci zpěníme společně s jemně nasekaným česnekem. Na pánvičku s trochou oleje si dáme mleté maso s drceným kmínem a zprudka orestujeme (restujeme tak dlouho, dokud mleté maso neztratí svou růžovou barvu). Poté přidáme k cibuli a česneku. K masové směsi dále přidáme rajčata, najemno nakrájenou papriku a kukuřici. Dochutíme cukrem, solí, pepřem, chilli a sladkou paprikou. Dusíme přibližně 20 minut (pokud je masová směs moc hustá, můžeme naředit trochou vody). Poté přimícháme scezené fazole a necháme ještě asi 10 minut provařit. Ozdobíme zelenou petrželkou a podáváme s čerstvým pečivem.
1 ks | velká cibule |
2 stroužek | česnek |
40 ml | olivový olej |
450 g | mleté hovězí maso |
1 lžíce | drcený římský kmín |
olej | |
400 g | konzervovaná rajčata |
1 ks | červená paprika |
250 g | sterilovaná kukřice |
1 lžíce | cukr |
sůl | |
pepř | |
1 lžička | chilli |
1 lžíce | sladká paprika |
400 g | sterilované červené fazole |
zelená petrželka na ozdobu |