Salát s hovězím masem


Doba přípravy: 30 minut

Maso potřeme olejem, opepříme hrubě mletým pepřem a necháme chvíli v chladu marinovat. Mezitím si na pánvičce osmahneme zeleninu na kousku másla dozlatova. Poté k ní přidáme nasekanou chilli papričku a prolisovaný česnek s cherry rajčátky. Ještě chvíli mícháme a smažíme. Nyní si opečeme nebo ogrilujeme naložené hovězí maso – tak, aby nebylo zcela dopečené, ale uprostřed zůstalo růžové. Necháme asi 5 minut vydýchat, poté ho nakrájíme na tenké plátky. Opečenou zeleninu dáme do misky, kde ji promícháme s nakrájeným hovězím masem, přidáme salátové listy, limetkovou nebo citronovou šťávu, cukr a trochu rybí omáčky (opravdu málo, je silná a slaná!). Opatrně vše promícháme, podle potřeby dosolíme a ihned podáváme.

300 g zadní hovězí maso (steak)
2 lžíce olivový olej
  hrubě mletý pepř
1 sáček mražená zelenina (asijská směs)
 kousek máslo
1 ks chilli paprička
2 stroužek česnek
10 ks cherry rajčátka
100 g čerstvé salátové listy
2 lžíce limetová nebo citronová šťáva
1 lžička cukr
  rybí omáčka
  sůl