Doba přípravy: minut
Do pohankové mouky přidáme změklé máslo a třtinový cukr. Vmícháme i nasekané oříšky, tekutý med a pravou vanilku. Všechny suroviny zpracujeme a vytvoříme z nich křehké těsto, které dáme na noc odležet do lednice. Druhý den z těsta vytvoříme váleček o průměru zhruba 2 cm a ten rozkrájíme na malé kousky. Z nich rukou tvarujeme rohlíčky, které položíme na plech vyložený pečicím papírem. Dáme do předehřáté trouby na 150 stupňů Celsia a pečeme asi 15 minut dozlatova. Ještě teplé rohlíčky obalíme v moučkovém cukru a máme hotovo.
300 g | hladká pohanková mouka |
200 g | máslo |
100 g | jemný třtinový cukr |
120 g | nasekané lískové oříšky |
2 lžíce | tekutý med |
1 ks | dřeň z pravého vanilkového lusku |
moučkový cukr ( na posypání) |