Vanilkové rohlíčky z pohankové mouky


Doba přípravy: minut

Do pohankové mouky přidáme změklé máslo a třtinový cukr. Vmícháme i nasekané oříšky, tekutý med a pravou vanilku. Všechny suroviny zpracujeme a vytvoříme z nich křehké těsto, které dáme na noc odležet do lednice. Druhý den z těsta vytvoříme váleček o průměru zhruba 2 cm a ten rozkrájíme na malé kousky. Z nich rukou tvarujeme rohlíčky, které položíme na plech vyložený pečicím papírem. Dáme do předehřáté trouby na 150 stupňů Celsia a pečeme asi 15 minut dozlatova. Ještě teplé rohlíčky obalíme v moučkovém cukru a máme hotovo.

300 g hladká pohanková mouka
200 g máslo
100 g jemný třtinový cukr
120 g nasekané lískové oříšky
2 lžíce tekutý med
1 ks dřeň z pravého vanilkového lusku
  moučkový cukr ( na posypání)