Doba přípravy: 45 minut
Nejprve očistíme a omyjeme dýni a nakrájíme ji na malé kostky. Ty dáme spolu s trochou vody do hrnce a vaříme zhruba 15 minut doměkka. Poté vodu slijeme a dýni rozmixujeme tyčovým mixerem. (Měli bychom získat zhruba hrnek dýňového pyré.) Nyní si zprudka ohřejeme mléko v menším hrnci a ručním šlehačem promixujeme až do pěny. Mléčnou pěnu poté opatrně vmícháme do dýňového pyré. Vzniklou směs přelijeme do hrnků (tak do 2/3) a na ni nalijeme espresso připravené v presovači (popř. můžeme také použít překapávanou kávu z kávovaru). Osladíme podle chuti a ozdobíme našlehanou smetanou. Posypeme trochou mleté skořice a ihned podáváme.
200 g | máslová dýně |
1 hrnek | polotučné mléko |
14 g | káva espresso (2 porce) |
1 lžíce | cukr |
našlehaná smetana | |
trochu | mletá skořice |