
Doba přípravy: 60 minut
Dýni rozkrojíme a vydlabeme z ní semínka. Dužinu omyjeme a nakrájíme na kostky. Ty dáme do pekáče spolu s nahrubo nakrájenou cibulí a česnekem a pokapeme olivovým olejem. Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečeme 20 až 30 minut (kousky musí být měkké a jemně opečené). Upečenou dýni s cibulí a česnekem přendáme do kastrolu, kde rozmixujeme ručním mixerem. Rozředíme vodou nebo vývarem, přivedeme k varu. Ochutíme solí, mletým pepřem, kari kořením a najemno pokrájenou chilli papričkou. Nandáme na talíře, kde podáváme se zakysanou smetanou.
| 1 kg | moučnatá dýně (nejlépe Hokkaido) |
| 1 ks | cibule |
| 4 stroužek | česnek |
| 4 lžíce | olivový olej |
| 3/4 l | voda nebo vývar |
| sůl | |
| pepř mletý | |
| 1 lžička | kari koření |
| 1 až 2 ks | čerstvá chilli paprička |
| zakysaná smetana |
