
Doba přípravy: 20 minut
Tofu pokrájíme na kostky asi 2 x 2 x 2 cm. V hluboké pánvi si rozpálíme olivový olej, vhodíme na něj pokrájenou cibuli, po chvíli přidáme i pokrájenou a očištěnou zeleninu. Vše asi 10 minut opékáme – za stálého míchání. Na závěr smažení přidáme prolisovaný česnek, kostky tofu a alaburky. Ochutíme solí, mletým pepřem, cukrem a citronovou šťávou. Hotové tofu se zeleninou podáváme společně s rýží nebo čerstvým pečivem.
Poznámka: Tofu je sojový sýr či tvaroh, který se vyrábí ze sojového mléka. Původ má v Číně, kde se začal vyrábět už ve 2. století před naším letopočtem. V Asii patří k tradičním jídlům, ale oblibu si poslední dobou získává u lidí (nejen vegetariánů) na celém světě.
| 200 g | tofu (např. marinované) |
| 4 lžíce | olivový olej |
| 1 ks | cibule |
| 1 ks | červená paprika |
| 1/2 ks | brokolice |
| 1 hrst | hráškové lusky |
| 3 stroužek | česnek |
| 1 sáček | alaburky (pražené sojové boby) |
| sůl | |
| pepř mletý | |
| 1 lžíce | cukr |
| citronová šťáva |
