Doba přípravy: 20 minut
Do větší misky si dáme mleté maso, které osolíme, okořeníme kořením na mletá masa a dobře promícháme. Rozdělíme na 4 části, ze kterých si nejprve vytvoříme kuličky a potom je zmáčkneme dlaní na úhledné placky. Ty poklademe na sebe, přičemž mezi ně vždy vložíme kousek pečícího papíru (aby se nám neslepily k sobě) a dáme je na půl hodiny do lednice ztuhnout. Poté je osmažíme na pánvi (3 minuty z každé strany), případně ogrilujeme na grilu. Mezitím si housky rozřízneme napůl. Na spodní část housky namažeme směs hořčice a kečupu nebo tatarskou omáčku, položíme kousek salátu a plátek rajčete, poté dáme opečené maso a na maso poklademe sýr a kolečko červené cibule. Přiklopíme horní částí housky a ihned podáváme.
300 g | hovězí mleté maso |
1 lžička | sůl |
1 lžička | koření na mleté maso |
olej na smažení | |
4 ks | houska |
4 lžíce | kvalitní kečup |
4 lžíce | hořčice |
4 lžíce | tatarská omáčka |
4 plátek | toastový sýr |
4 ks | kolečka rajčat |
4 ks | kadeřavý salát |
4 ks | kolečko červené cibule |