Doba přípravy: minut
Recept na „Polívku míchanou ze zelených věcí“ v původním znění od Magdaleny Dobromily Rettigové: „Dej k hovězímu vařit kapustu, květák, celer a mrkev. Když je to měkké, vyndej to. Kapustu rozkrájej na nudličky, celer na koláčky, květák nech v malých růžičkách, mrkev udělej na proužky a dej to do polévkové mísy. Potom vezmi malé hříbky, rozkrájej je a dej na máslo, přidej k nim trochu pepře a špetku muškátového květu, hodně zelené petržele a nech je hezky dusit. Pak na ně nalej hovězí polívky a nech to chvíli povařit. Hotovou dobrou hovězí polívku dej na tabuli.“
hovězí na polévku (kosti) | |
asi 10 listů | kapusta |
asi 1/4 hlavy | květák |
1 malá bulva | celer |
asi 3 ks | mrkev |
malé hříbky | |
kousek | máslo |
mletý pepř | |
špetka | muškátový květ |
velká hrst | čerstvá zelená petrželka |