Doba přípravy: minut
Nejprve si rozehřejeme v hrnci olej a vsypeme do něj rýži. Po dobu několika minut ji za stálého míchání zvolna smažíme. Ke konci přihodíme nasekanou cibuli a také ji osmahneme. Poté přilijeme bílé víno a necháme odpařit. Za pomalého vaření rýže vždy doléváme jednu naběračku zeleninového vývaru – dokud rýže není uvařená. Před odstavením přidáme nasekaný rozmarýn, kousek másla a med. Podle chuti osolíme opepříme a okyselíme. Posypeme najemno nastrouhaným sýrem a můžeme podávat.
2 lžíce | olivový olej |
350 g | rýže |
1 ks | cibule |
2 dl | bílé víno |
asi 1 litr | zeleninový vývar |
čerstvý rozmarýn | |
2 lžíce | máslo |
1 lžíce | med |
100 g | parmazán popř. tvrdý sýr |
podle chuti | sůl, čerstvě mletý pepř a citron |