Rizoto s medem a rozmarýnem


Doba přípravy: minut

Nejprve si rozehřejeme v hrnci olej a vsypeme do něj rýži. Po dobu několika minut ji za stálého míchání zvolna smažíme. Ke konci přihodíme nasekanou cibuli a také ji osmahneme. Poté přilijeme bílé víno a necháme odpařit. Za pomalého vaření rýže vždy doléváme jednu naběračku zeleninového vývaru – dokud rýže není uvařená. Před odstavením přidáme nasekaný rozmarýn, kousek másla a med. Podle chuti osolíme opepříme a okyselíme. Posypeme najemno nastrouhaným sýrem a můžeme podávat.

2 lžíce olivový olej
350 g rýže
1 ks cibule
2 dl bílé víno
asi 1 litr zeleninový vývar
  čerstvý rozmarýn
2 lžíce máslo
1 lžíce med
100 g parmazán popř. tvrdý sýr
podle chuti  sůl, čerstvě mletý pepř a citron