Doba přípravy: 20 minut
Těstoviny dáme do osolené vroucí vody a uvaříme dle návodu na obale – na skus. Mezitím si na pánvičce rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno pokrájenou jarní cibulku. Na závěr přidáme nasekaný česnek a necháme ho rozvonět. Těstoviny slijeme, přimícháme osmaženou cibulku s česnekem a vmícháme i bazalkové pesto. Podle potřeby dochutíme solí a mletým pepřem a ihned podáváme.
Zajímavost: Pappardelle (z italského pappare – „polykat“) je druh italských těstovin v podobě ca 2 až 3 cm širokých nudlí. Sušené v surové podobě jsou prodávané stočené do klubíček. K dostání jsou jak s rovným, tak s vroubkovaným okrajem. V Itálii jsou velmi populární, takže se např. v provincii Emilia-Romagna pořádají festivaly věnované pouze těmto těstovinám.
350 g | těstoviny (široké nudle - např. pappardelle nebo tagliatele) |
2 lžíce | olivový olej |
2 ks | jarní cibulka |
2 stroužky | česnek |
4 lžíce | bazalkové pesto |
podle chuti | sůl a mletý pepř |