Doba přípravy: 20 minut
Mléko nalijeme do kastrůlku a přisypeme vyloupané pistácie s vanilkovými cukry a moučkovým cukrem. Přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut, aby pistácie změkly a uvolnily svoji vůni. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem a necháme v lednici vychladnout. Do studeného pistáciového mléka přidáme šlehačku, guaranovou gumu a jemně nasekanou mátu. Vše důkladně rozmícháme. Na závěr vyšleháme ještě jednou mixérem a dáme do zmrzlinovače, popř. do mrazáku (tam ale musíme čas od času zamíchat, aby konzistence zmrzliny byla co nejlepší).
1/2 l | trvanlivé polotučné mléka |
200 g | nesolené a vyloupané pistácie |
3 ks | vanilkový cukr |
100 g | moučkový cukr |
200 ml | šlehačka (33%) |
1/2 lžička | guaranová guma (seženeme v prodejnách zdravé výživy) |
1 lžička | jemně nasekaná čerstvá máta |