
Doba přípravy: 20 minut
Nejprve si dáme vařit těstoviny do osolené vroucí vody. Chřest oloupeme v dolní třetině škrabkou na brambory, svážeme nití, dole seřízneme a vaříme (pokud možno kolmo postavené, aby hlavičky těsně vyčuhovaly nad hladinu) v osolené vodě cca 10 minut. Než se nám těstoviny a chřest uvaří, vhodíme krevety na větší pánev s trochou olivového oleje, přidáme pokrájenou červenou papriku, prolisovaný česnek spolu s nasekanou petrželkou a mletým barevným pepřem. Osolíme a podlijeme bílým vínem. Vše necháme chviličku povařit (dokud se nevypaří alkohol). Poté slijeme těstoviny uvařené na skus a rovněž i uvařený chřest a vše jemně promícháme. Směs na závěr zakápneme kvalitním olivovým olejem a můžeme podávat.
| 350 g | těstoviny (např. fittuccine) |
| 1 svazek | zelený chřest |
| 200 g | krevety (chlazené nebo mražené) |
| olivový olej | |
| 1 ks | červená paprika |
| 1 stroužek | česnek |
| zelená petrželka | |
| barevný mletý pepř | |
| sůl | |
| 1 dl | bílé víno |
