
Doba přípravy: 30 minut
Listy šťovíku omyjeme, osušíme utěrkou a nasekáme najemno. V hrnci si rozpustíme máslo a listy šťovíku na něm osmahneme. Poté zalijeme hovězím vývarem a za mírného varu necháme asi 10 minut povařit. Odstavíme z ohně, osolíme a ochutíme mletým pepřem a trochou strouhaného muškátového oříšku. Vmícháme žloutky a necháme je srazit. Přilijeme smetanu a krátce zahřejeme. Před podáváním ozdobíme lžící zakysané smetany a několika listy čerstvého šťovíku a servírujeme s čerstvým pečivem.
| 200 g | list čerstvého šťovíku |
| 1 lžíce | máslo |
| 1 l | hovězí vývar |
| sůl | |
| pepř mletý | |
| strouhaný muškátový oříšek | |
| 250 ml | smetana (33%) |
| zakysaná smetana na ozdobu | |
| lístky šťovíku na ozdobu |
