
Doba přípravy: 40 minut
Nejprve si dáme vařit těstoviny do osolené vroucí vody. Chřest oloupeme v dolní třetině škrabkou na brambory, svážeme nití, dole seřízneme a vaříme (pokud možno kolmo postavené, aby hlavičky těsně vyčuhovaly nad hladinu) v osolené vodě v druhém hrnci cca 10 minut. Než se nám těstoviny a chřest uvaří, oloupeme a pokrájíme si cibuli s mrkví (mrkev na tenké dlouhé proužky). Dále očistíme a pokrájíme papriku s cuketou (rovněž na tenké plátky či proužky) a oloupeme a nasekáme česnek. V hluboké pánvi si rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nejprve cibuli s mrkví, po chvilce přidáme papriku s cuketou a na konec i hráškové lusky. Za stálého míchání chvilku smažíme, poté přidáme nasekaný česnek a loupaná rajčata. Asi 5 minut necháme probublávat, aby zelenina změkla, ale nerozvařila se. Na závěr ochutíme solí a pepřem. Podle času slijeme i těstoviny a uvařený zelený chřest a promícháme vše dohromady. Hotové těstoviny primavera nandáme na talíře, přesypeme strouhaným sýrem a ihned podáváme.
| 1 sáček | těstiviny(např. motýlci) |
| 10 výhonek | zelený chřest |
| 6 lžíce | olivový olej |
| 1 ks | cibule |
| 2 ks | mrkev |
| 1 ks | červená paprika |
| 1/2 ks | zelená cuketa |
| 4 stroužek | česnek |
| 1 hrst | mladé hráškové lusky |
| 1 plechovka | loupaná rajčata |
| sůl | |
| pepř mletý | |
| 100 g | tvrdý sýr (např. gouda, parmazán) |
