Špenátová roláda se sýrem a šunkou


Doba přípravy: 45 minut

Do rozmrazeného špenátu vmícháme nejprve žloutky a polohrubou mouku. Přidáme prolisovaný česnek a sůl. Nakonec opatrně vmícháme i tuhý sníh z bílků. Směs rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia. Pečeme 12 minut, poté jej vyndáme z trouby a ještě teplé zavineme i s pečicím papírem do rolády. Necháme vychladnout. Poté si připravíme náplň: Lučinu smícháme s nastrouhaným tvrdým sýrem a zakysanou smetanou. Přidáme prolisovaný česnek, dochutíme solí a pečlivě promícháme. Upečenou a vychladlou roládu opatrně rozvineme a potřeme připravenou náplní. Pokryjeme plátky šunky a opět zarolujeme. Necháme v chladu ztuhnout a poté servírujeme nakrájené na plátky.

400 g mražený špenát
3 ks vejce
120 g polohrubá mouka
1 stroužek česnek
1/2 lžička sůl
  olej