
Doba přípravy: 60 minut
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky. V misce si smícháme olivový olej, šťávu z citronu nebo limety, římský kmín, chilli, koriandr a sůl. Ve směsi obalíme kuřecí prsa a osmažíme (podusíme) na pánvi. Až se maso začne rozpadat vyndáme ho z pánve a vidličkou ho natrháme na malé kousky. Na pánev vložíme nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. K cibuli přidáme nakrájená vypeckovaná rajčata a natrhané kuřecí maso. Tortily potřeme olivovým olejem a vložíme jednu na grilovací pánev. Na tortilu vyskládáme masovou směs a zasypeme nastrouhaným čedarem. Příklopíme druhou tortilou. Až je spodní část tortily krásně křupavá otočíme a opékáme horní tortilu. Vyjmeme z pánve a nakrájíme na trojúhelníky. Ozdobíme nakládanými jalapeňos papričkami a podáváme se zakysanou smetanou nebo rajčatovou salsou. Recept na rajčatovou salsu najdete ZDE.
| 2 ks | kuřecí prsa |
| 2 ks | cibule |
| 2 ks | rajčata |
| 1 plechovka | nakládaná kukuřice |
| 5 až 6 ks | pšeničné tortilily |
| 300 g | sýr čedar |
| čerstvý koriandr | |
| římský kmín | |
| 5 lžíce | olivový olej |
| sůl | |
| chilli | |
| citron nebo limetka | |
| nakládané jalapeňos papričky |
